Hengelo GLD


Kinderopvang Juut & Co ‘De Wilgenhof’ is gevestigd aan de Banninkstraat 48 te Hengelo

KINDERDAGVERBLIJF DE WILGENHOF

 

KDV de Wilgenhof is een kleinschalige kinderopvanglocatie voor opvang voor kinderen van 0-4 jaar. Deze locatie is landelijk gelegen in Hengelo (Gld.) op een unieke plek; gehuisvest in een boerderij en omringd door bomen en struiken, een groot veld en een weiland, dieren en een groene speelruimte, veel gras, rust en vrijheid!       

‘Ieder kind is uniek!’ Dit is het motto van Juut & Co. Kinderopvang betekent meer dan het opvangen en verzorgen van kinderen. Hier wordt een veilige, zorgzame en vooral huiselijke omgeving gecreëerd, waarin kinderen zich thuis voelen en zichzelf optimaal kunnen ontwikkelen.         

Wij vinden het belangrijk dat kinderen de ruimte krijgen om zichzelf te zijn en zich op hun eigen manier kunnen ontwikkelen. Omdat geen kind hetzelfde is, zijn wij steeds op zoek naar dat wat ieder kind nodig heeft. Dit stelt ons in staat aan te sluiten bij de individuele behoeftes van ieder kind en zijn ontwikkeling. 

De Wilgenhof zorgt voor een GROENE inkleuring. Op de Wilgenhof wordt meer buiten, dan binnen gespeeld. Kinderen ontwikkelen zich spelenderwijs, laat dit dan lekker buiten zijn! Buiten geeft de kinderen ruimte, rust, vrijheid en volop mogelijkheden om zélf initiatieven te ontplooien en zich te ontwikkelen. Wij bewegen mee met het weer, ieder weer is buiten-speel-weer, wij zijn erop gekleed!

Op de Wilgenhof maken kinderen optimaal gebruik van hun zintuigen. Hoe ruikt pas gemaaid gras, hoe ruiken de varkens, het paard, de koeien, de kippen en de ganzen als je dicht bij ze in de buurt komt, hoe ruikt het in hun hokken. We proeven met aandacht de slablaadjes die we zelf gepoot en verzorgd hebben, de kersen en peren die we mogen plukken in de boomgaard van de boer en niet te vergeten onze aardbeien, kruiden en radijsjes. We voelen de ribbels in het hart van de zonnebloem en wat later in het seizoen peuteren we de zonnebloempitten er uit, om ze in het voorjaar weer te kunnen poten. We horen hoe hard de regendruppels op de paraplu kletteren, we horen hoe de wind hard waait, waardoor de wilgentakken ruisen. En wat zien die bloemen die we geplukt hebben er mooi uit, zoals die witte met dat gele hartje, om er maar één van velen te noemen die bloeien op de Wilgenhof. 

 

De Wilgenhof biedt genoeg om te ontwikkelen en te ontdekken.

Inspectierapport-Juut-Co-KDV-de-Wilgenhof-2023.pdf

 

Geschilvrij certificaat 2022 Geschillencommissie

 doodle trumpet
doodle bird
doodle sun
roundwhite bottom v3